måndag 2 september 2013

Nja...finns bättre

Under ytan är en ungdomsbok som har några år på nacken men den lånas rätt flitigt på biblioteket där jag jobbar så jag tänkte se vad det är för en bok.

I boken finns det två huvudpersoner: Suss och Henke. Suss är en vanlig högstadietjej med en bra familj. Hon är dock ganska trött på sina föräldrar som bara tjatar om betyg. Suss har en hemlig dröm om att bli skådespelerska i Hollywood.

Hemma hos Henke är det ingen som tjatar. Henke får vara glad om hans mamma är vaken så hon kan laga mat åt Henke och hans lillebror. Mamman mår dåligt väldigt ofta och därför tar Henke aldrig med några kompisar hem.

På en fest får Henke för sig att han ska gå balansgång på balkongräcket som är fyra våningar upp med en asfalterad parkeringsplats nedanför. Suss inser att en katastrof är nära och drar ner honom. De hamnar i en hög på balkonggolvet. När de ligger där får de en speciell kontakt vilket blir en början på en romans dem emellan.

Jag tycker att Under ytan är en helt okej ungdomsbok men den lyfter aldrig riktigt. Jag tycker det finns bättre liknande böcker som tex Simon och Sophie av Emma Granholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar