fredag 10 februari 2012

Bokbloggsjerkan - veckans fråga

Fredag och dags för bokbloggsjerkan. Gå in och kika hos Annika och läs de andra som är med i jerkan. 


Veckans fråga:

Vad tycker du om att läsa i en recension(förutom själva recensionen då): författarinformation, ev filmatiseringar, länkar till sidor som tex Goodreads, Boktipset etc? Kort sagt hur ser den ultimata recensionen ut enligt dig?

Vilken svår fråga. Har väl egentligen aldrig tänkt så mycket på det. För min del så gillar jag när man länkar till andra bloggar som skrivit om samma bok. Försöker göra det ibland men det tar ju lite tid att sitta och fixa med det. Men det är väldigt smidigt att bara klicka sig vidare och få fleras åsikter om samma bok. Goodreads och Boktipset är inte sidor som jag använder så det bryr jag mig inte så mycket om.

Det viktigaste är nog själva åsikten om boken. Det som jag själv är dålig på att skriva om. Att få fram vad det är som gör en bok så bra är inte alltid så lätt, i alla fall inte för mig.

Som jag läste inne hos någon annan så är det kanske rätt bra om man anger hur många sidor boken är på för ibland blir man ju lite förvånad över boken var en tegelsten när man hade föreställt sig något helt annat.

Jag har fått lite att fundera över. Ska surfa runt och se vad ni andra tycker.

7 kommentarer:

 1. Ibland är det ju så att man knappt vet själv varför man tycker om/inte tycker om en bok. Att då förklara det för någon annan blir riktigt jobbigt.

  SvaraRadera
 2. Precis, så känner jag ofta, svårt att sätta fingert på precis vad det som gör boken bra.

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det svårt att beskriva vad som är bra med en bok, ofta är det mycket lättare att beskriva det som inte var bra.

  SvaraRadera
 4. Fast man kanske inte heller behöver sätta något finger någonstans. Det kan räcka med bara en flummig sörja av förvirrade intryck och känslor en bok har gett.

  SvaraRadera
 5. Ibland kan man ju inte sätta ord på vad det är man gillar. Det är något i språket tror jag. Det är ju samma som att det är svårt att sätta ord på vad man gillar i en bok.

  SvaraRadera
 6. Jag brukar också länka till andra bloggar som har skrivit om samma bok men som du säger så tar det tid och det är tyvärr långt ifrån alltid som jag har den tiden. Fick ett tips en gång om att använda mig av knuff men för att det ska fungera så måste vissa parametrar passa in och det gör det inte alltid tyvärr.

  Måste undersöka om det finns något enkelt sätt att lösa detta på. Om det är någon som läser detta som sitter inne med svaret så hojta till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt få in Knuff men inte lyckats får kanske försöka igen.

   Radera