tisdag 28 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga - sommar med bloggen

Veckans bokbloggsfråga är: Hur påverkar sommaren ditt bokbloggande? Lägger du ner mindre tid på bloggandet under sommaren eller lägger du tvärtom ner mer tid nu när du förhoppningsvis är ledig? Kommer du att köra några speciella teman, utmaningar eller tävlingar på din blogg nu under sommaren eller kommer du kanske att ha ett semesteruppehåll från bloggen istället?

Det senaste året har det varit rätt dåligt med inlägg på den här bloggen då tiden samt motivationen inte funnits. Nu har jag dock semester och hoppas hinna skriva lite mer, speciellt om de ungdomsböcker som jag tänker läsa under sommaren.

Jag kommer inte ha några speciella teman eller liknande utan jag kör på som vanligt och för hoppningsvis lite fler inlägg än det varit tidigare. Jag hoppas inte alla bokbloggare ta semester för det är ju nu jag har tid att läsa allt ni skriver. Keep up the good work!

tisdag 21 juni 2016

Bokvinster


Jag har deltagit i några tävlingar den senaste tiden och haft riktig tur och kammat hem två vinster. Först vann jag En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz via Carolina läser.

Sen vann jag Du, bara av Anna Ahlund via Sincerlyjohanna.

Så tack så mycket för böckerna. Du, bara är jag väldigt spänd på hoppas den håller för mina förväntningar.

En sommar på luffen vet jag inte så mycket om men verkar vara en perfekt sommarbok.

onsdag 8 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 23

Barnboksbloggen kör varje vecka, Veckans bokbloggsfråga och jag tänkte att jag skulle börja svara på den.

Här kommer Veckans bokbloggsfråga:

Läser även dina nära och kära? Är böcker, läsande och bokbloggande ett intresse du delar med andra i din närhet? Ger du ofta bort bokpresenter till jul, födelsedagar och andra firanden?

Det korta svaret på den frågan är nej. Väldigt få i min familj läser böcker. Min syster läser en del så där brukar det bli en bok i julklapp.

Som tur är har jag personer på jobbet som jag kan prata böcker med. När man jobbar på skolbibliotek blir det ju en himla massa prat om böcker fast ibland vill jag ju läsa böcker för vuxna också och då vill man ju gärna prata om dem.

Nu har jag inte varit så aktiv på bloggen den senaste tiden men annars tycker jag att man får mycket genom den.

måndag 6 juni 2016

Feel good när den är som bäst


 
Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan slukade jag på bara några dagar. Att jag läser en bok på över 400 sidor på bara några dagar händer inte så ofta längre men Det lilla bageriet på strandpromenaden kunde jag inte motstå. Som tur är har det ju kommit en uppföljare, Sommar på strandpromenaden.

Polly hade allt men så går hennes företag i konkurs och förhållandet kraschar. Polly vet inte vad hon ska göra. Hon har inga pengar och ingenstans att bo. Hon försöker hitta en bostad i Plymouth men allt är antigen för dyrt eller så ligger det i delar som hon inte skulle våga ta sig till utan bil. Polly utökar sina sökningar och då dyker ett bekant namn upp, Mount Polbearne. I brist på andra ställen att bosätta sig på tar Polly sitt pick och pack och bosätter sig i Mount Polbearne till sin väninnas förskräckelse.

Hennes andra utmaning är att fixa ett jobb, vilket inte visar sig vara så lätt, I brist på annat så tar Polly upp sitt gamla intresse att baka bröd. Det finns redan ett bageri på orten men det är så misskött. Ingen vågar dock gå emot ägarinnan fru Manse så Polly får baka i hemlighet men folket kan inte motstå det gudomliga brödet som Polly bakar. Knappt jag heller fastän jag inte smakat det. beskrivningar av bakandet och bröden gör att man verkligen blir sugen på bröd.

Det är inte så svårt att förutspå vad som ska hända men vad gör det när man vill ha en stunds avkoppling. Jag ser framemot att läsa mer av Colgan.

Hoppas på tur

Barnboksprat lottar ut böcker och jag passar på att vara med då det verkar vara en bok som passar min son perfekt då ett av hans första ord var bil.

Boken som lottas ut är Mix kör av Malin Lilja och Matilda Salmén. Så nu hoppas vi på tur.