tisdag 31 maj 2016

Top Ten Tuesday - böcker att läsa på stranden/ i sommar


Tänkte jag skulle skriva ett inlägg för det var ju faktiskt ett tag sedan. Denna veckans Top ten tuesday är tex "ten books I plan to read on the beach". Nu läser jag inte så mycket på stranden då man inte vågar släppa blicken från barnen men kanske att det i alla fall blir någon stund och annars går det ju lika bra att läsa böckerna i hammocken. 

1. Skugghäxan av Katerina Janouch är redan beställd så den tänker jag börja läsa när det är dags för semester.

2. Ett annat måste är att läsa Sarah Dessens nya bok som brukar komma lagom till semestern. Detta året är det, I dina ögon. Ingen sommar utan en bok av Sarah Dessen.

3. Det blir inte heller en riktigt sommar utan en bok av Elly Griffiths. Så i slutet av sommaren läser jag En kvinna i blått.

4. Sen vore det ju bra om jag läste någon av alla mina hyllvärmare. Så kanske Mercurium av Ann Rosman. 

5. Sen hoppas jag få Spöknät av Petrus Dahlin till bibblan innan jag stänger igen bibblan för sommaren. Alltid bra att läsa in sig på lite nya böcker under sommaren. 

6. När jag i början på förra hösten var och lyssnade på Christoffer Carlsson blev jag sugen på att läsa någon av hans böcker. Det har jag dock fortfarande inte gjort men kanske att jag gör det i sommar då jag har Fallet Vincent Franke i bokhyllan. 

7. Tidigare i år läste jag min första bok av Lucy Dillon, När livet börjar om. Jag tyckte mycket om den så tänkte att jag skulle läsa något mer av henne och jag har ju faktiskt Ensamma hjärtan och hemlösa hundar stående i bokhyllan. Det känns som en lagom lättsmält bok så här i sommartider.

8. Jag har aldrig läst något av Michael Morpugor så ska försöka få tag i hans senaste bok, Min vän Skuggan.

9. Himlen börjar här av Jandy Nelson har jag länge tänkt läsa, kanske blir det i sommar.

10. Kerstin Lundberg Hahn skriver spännande böcker och hennes senaste tycker jag låter riktigt bra, Innan helgen är över heter den. 

Så det är några böcker som jag tänker läsa i sommar. Vad jag tänker och vad jag gör är dock inte alltid samma sak. Någon som läst någon av ovanstående böcker?