söndag 31 augusti 2014

Skam den som ger sig

Alltså det går inte så bra med läsningen. I augusti har jag bara läst två böcker: Oceanen vid vägens slut och Insurgent. Visst jag har fått barn så några dagar gick bort av naturliga skäl. Jag har dessutom inte riktigt fått till det med att amma och läsa samtidigt men när jag väl lär mig det så kommer det ju bli massor läst för jag gör ju inte så mycket mer än ammar.

Nu är det dock fyra månader kvar av året och då tänker jag läsa massor :)

Först blir det Född fenomenal av Josephine Bornebusch. Det är ju hennes debutbok så det ska bli spännande att se hur den är. Någon som läst den?

Jag känner att det är inte läge att läsa för komplicerade böcker för tillfället då läsningen blir väldigt sönderhackad, då det blir en liten stund här och där. Så det blir nog en och annan feelgood roman i höst och det är ju inte fel.

fredag 29 augusti 2014

Nu är det dags

Det var ett tag sedan jag var med i någon utlottning men nu har jag hittat en som jag inte vill missa. Anna som driver bloggen Och dagarna går... lottar ut Vassa föremål av Gillian Flynn. Jag har fortfarande inte läst något av Flynn men jag har Gone girl i bokhyllan så jag hoppas att jag snart har läst något av henne. Men som sagt jag vill gärna ha Vassa föremål också.

Var med ni också, ni har till 24.00 på er.

tisdag 26 augusti 2014

Top Ten Tuesday - Böcker som jag vill läsa men inte äger än


Tänkte att jag skulle försöka knåpa ihop en Tio i topp denna tisdag. Dagens tema i Top Ten Tuesday är: Top Ten Books I Really Want To Read But Don't Own Yet.


1. Etthundra mil av Jojo Moyes
2. Brittmarie var här av Fredrik Backman
3. Allegiant av Veronica Roth
4. Havskatten av Ann Rosmann
5. Skuggorna av Katarina Wennstam
6. Konsten att fotografera ditt barn av Eva Sjöberg
7. Mazerunner av James Dashner
8. Tonje och det hemliga brevet av Maria Parr
9. Ödesgudinnan på salon d'amour av Anna Jansson
10. Den stumma flickan av Rosenfeldt & Hjort

En hel del nya böcer men några som inte är helt nya som jag blivit sugen på att läsa efter att läst om dem på olika bloggar.

måndag 25 augusti 2014

Ett biblioteksbesök senare

Nu när jag är hemma och är föräldraledig så får det bli en del besök på folkbiblioteket. Idag hämtade jag Bornebuschs debutbok Född fenomenalMina fräknar av Sofia Hallberg fick också följa med hem. 

Dottern var också med och lånade en hög med böcker. 

  


fredag 15 augusti 2014

Säsongspremiär - bästa advokatserien

Jag höll nästan på att missa att Suits säsong 3 har premiär idag på Svt 1. Har ni inte sett serien så kan jag verkligen rekommendera den. Du bör dock se de två tidigare säsongerna först om du ska hänga med.

Jag har nog aldrig sett så lite på tv som jag gjort denna sommaren men vem vill sitta inne när det är så fantastiskt väder. Men nu är snart hösten här och då blir det mer tv. Har ni någon säsongspremiär som ni ser extra fram emot?

torsdag 14 augusti 2014

Nyförvärv

Någon har kanske lagt märke till att jag under 2014 inte varit så aktiv med att skriva på bloggen. Det finns en naturlig förklaring till det, vi har nämligen fått en ny familjemedlem. Han kom för lite mer än en vecka sedan så egentligen kan jag ju inte skylla på honom att jag inte skrivit mer än 65 inlägg under 2014. 

Under våren har dock inte energin funnits där utan jag har haft annat att tänka på. Jag hoppas det ska bli lite bättre under hösten. Kanske kommer min läsning se lite annorlunda ut då jag inte är på biblioteket varje dag utan kan läsa några av mina hyllvärmare istället. Jag har dock lagt en del reservationer på folkbiblioteket så det lär väl bli en del nya böcker också.

Nu får jag ju en anledning att köpa fler böcker för syrrans böcker vågar jag nog inte röra utan lillebror får ha en egen bokhylla.