fredag 29 juli 2011

Istället för boktips

Har inte läst så mycket de senaste dagarna då det varit massa annat som behövts göras. Då det mest regnar här blev det att vi hyrde några filmer istället. Så istället för boktips får ni ett filmtips.

Igår såg vi Conviction med Hilary Swank i en av huvudrollerna. Hilary Swank, Betty Anne Waters, börjar läsa till advokat för att själv kunna få sin bror frikänd. Brodern sitter i fängelse dömd för att mördat en kvinna. Brodern är dock oskyldigt dömd och systern gör allt i sin makt för att få honom frikänd. Filmen bygger på en sann berättelse.

Jag tyckte filmen var helt okej. Den var kanske lite seg emellanåt men jag tycker att den absolut är sevärd.


torsdag 28 juli 2011

Baddaren av Emma Hamberg

Maja bor på ett slott på ön Hjortholmen med sin man Pelle. Pelle är en känd och framgångsrik konstnär. Maja är också konstnär dock inte lika framgångsrik. Maja har kommit i en svacka och kan inte längre skapa. Hon känner att hon är fast på den lilla ön i det stora slottet. Maja känner att hon lever på sin man och vill därför hitta på något som hon kan dra in lite egna pengar på. En idé föds. Maja ska starta en simskola för vuxna.

Endast tre anmäler sig till simskolan. Det är en brokig skara och som vanligt blir det aldrig som man tänkt sig.

Jag gillar Baddaren. Den passar perfekt en solig sommar dag. Boken är lättläst och jag blir snabbt nyfiken på människorna som kommer till simskolan. Vilka hemligheter bär de på egentligen.

Andra som skrivit om Baddaren är: En bok om dagen och Boktokig.

måndag 25 juli 2011

Anton, jag gillar dig! av Peter Pohl

Först trodde jag att denna bok skulle handla om en kille som gillade en annan kille men riktigt så är det inte. Jojo, bokens berättarröst, tycker att Anton är fantastisk. På fotbollsplanen trollar han med bollen och han är en jättebra kompis. När Jojo visar sig vara rätt hyfsad på fotboll börjar han spela i samma lag som Anton. Kanske inte för att han gillar fotboll så himla mycket men han gillar att vara med Anton. De blir också vänner och börjar umgås allt mer.

Jag har läst en del böcker av Peter Pohl tidigare och gillar dem oftast. En av mina favoriter är Janne min vän och jag känner igen sättet att berätta i denna boken. Man får små ledtrådar om att något inte riktigt är som det ska. Varför ljuger Anton om massa saker och hur kan han ha ny mobiltelefon var och varannan vecka. Jojo vill helst blunda och låssas som ingenting men Jojos pappa vill ha klarhet och pushar Jojo att ta reda på vad som egentligen händer.

Anton jag gillar dig är även den en bok som jag tänkt läsa länge. Jag är glad att jag gjorde det till slut. Jag blev positivt överraskad då den handlade om något helt annat än vad jag hade tänkt mig. Tyvärr så verkar det dock inte riktigt som boken går hem hos barnen som är målgruppen. Som vuxen uppskattar jag den men vet inte om den är för tung och svår för barn. Får prova att ha den som boktips till hösten och se om det är någon annan som gillar den.

fredag 22 juli 2011

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

I fiskeläget Brantevik en bit utanför Simrishamn börjar säsongen lida mot sitt slut. I en vecka har familjerna Winter och Malm befunnit sig i Brantevik och det är snart dags att åka hemåt. Semester blev ingen riktigt höjdare då Agnes varit riktigt tjurig vilket kanske berott på att hon är höggravid.

Sista kvällen ska de båda paren spendera på restaurangen som ligger intill. De väntar på att Nicole som är två år ska somna. De tar sedan med sig en babyvakt och går. Kvällen blir inte speciellt lyckad då Tobbe börjar dricka en massa och Agnes bestämmer sig för att gå och lägga sig.

Nästa dag när Tobbe vaknar upp är han rejält bakis och kommer inte ihåg så mycket av det som hände kvällen innan. När han går över till vännerna som passat Nicole så upptäcker han till sin fasa att Agnes inte sovit där. Agnes är försvunnen.

Jag tycker Vecka 36 är en helt okej deckare man får även tänka på att detta är Sarenbrants debutbok. Jag invänder dock mot några saker som jag inte tycker känns trovärdiga. Visst jag förstår att det är för att historien ska gå ihop men jag tycker inte riktigt att det funkar.

Har du inte läst boken och tänker göra det så kanske du inte ska läsa vidare. Utfärdar en liten varning för eventuella spoilers.

De lägger en nyckel utan för huset på kvällen för att om någon behöver komma in till Nicole. Skulle man verkligen göra så. Om man vill gå och titta till henne kan man ju bara be om nyckeln och skulle man verkligen lämna ett så litet barn ensamt. Visst man tar med sig en babyvakt men det är ju lätt man missar något på den i en stimmig lokal.

Sen tycker jag det tar alldeles för lång tid innan man får reda på något om vad som hänt med Agnes. Man får läsa halva boken innan man får reda något på den fronten och jag tycker det blir lite tjatigt med ältandet om försvinnandet utan att det händer speciellt mycket.

Trots dessa invändningar tycker jag den är helt okej och jag tänker läsa Sarenbrants andra bok, I stället för dig.

Vill du veta mer om Sofie så kan du läsa på hennes blogg, Magstarkt.

Andra som bloggat om Vecka 36: Hyllan och Enbokcirkelföralla.

torsdag 21 juli 2011

Quiz - Harry Potter

Så här när senaste delen av Harry Potter har haft premiär på bio tänkte jag testa mina kunskaper. 9 av 10 är ju inte fy skam. Kanske inte så konstigt när man läst alla böckerna och sett alla filmerna utan den senaste. Frågan jag hade fel på handlade inte heller direkt om Harry Potter.

Testet hittade jag i GP.

Kan ni er Harry Potter?

Nya böcker för minstingen

För ett tag sedan hörde jag en sjuåring som inte visste vem Alfons var. Läser barn egentligen Alfons längre? Vi har en hel del böcker om Alfons på biblioteket men de är väldigt sällan utlånade. När jag såg de här små kartongböckerna om Alfons tänkte jag att det är lika bra att slå till och introducera Alfons. Idag kom böckerna jag beställt. Passar ju bra en regnig dag som denna.



I brevlådan låg även senaste numret av Vi Läser som såg lockande ut. Först blir det dock lite lunch

tisdag 19 juli 2011

Brevlådeglädje

När det dyker upp paket i brevlådan blir man alltid lite extra glad. I brevlådan låg Jessica Scheifauers nya bok Pojkarna. Det fanns även ett brev där författaren berättade lite om hur boken kom till. Just i detta fallet känns det lite extra intressant då det känns som en lite annorlunda bok, innehållsmässigt. Ska bli spännande att läsa den. Recensionsdatum är inte förrän den 18:e augusti så ni får vänta lite för att höra vad jag tycker om den.



Här hittar du Jessicas blogg, Shut up and write!

Uppdatering

Nu börjar jag komma in i semesterlunken. Jag unnar mig att läsa böcker som jag verkligen längtat efter att läsa. Jag älskar dig inte är utläst och den hade jag suktat efter ett bra tag. Nu har jag börjat på Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. Den har jag också velat läsa men har inte haft möjlighet.

Passar du på att läsa någon bok som du längtat extra mycket efter under sommaren? Vilken/vilka i så fall?

måndag 18 juli 2011

Jag älskar dig inte av Christina Stielli

Lotten bor med sin man och två döttrar i ett stort fint hus utanför Stockholm. En dag säger hennes man att "Jag älskar dig inte". Lotten tar inte riktigt in det utan säger att hon kan ändra sig för hon älskar verkligen sin man och vill absolut inte bli lämnad. Efter ett tag går dock hennes man bara. Barnen förstår ingenting och Lotten blir förkrossad. Per lämnar kvar alla sina grejer så Lotten hela tiden blir påmind om hans närvaro. Sen skickar han sms där han säger till henne att leta upp papper på kontoret. När han sedan ser att Stella har packat ner hans saker blir han skitförbannad. Han kunde ju kanske packa ner sina egna saker då ju.

Per, Lottens man är en riktig knöl och jag blir riktigt förbannad på honom. Jag blir dock även lite irriterad på Lotten som mest gråter och kräker hela tiden. Jag har dock mer förståelse för Lotten då det är hon som blivit lämnad. Per försöker hela tiden få det till att Lotten bestämmer allt när det i själva verket är Per som bestämmer allt.

Jag gillar verkligen boken och jag sträckläste den nästan. Den väcker känslor och det är bra att ha näsdukar i närheten.


Andra som bloggat om boken: Enligt O och En full bokhylla är en rikedom

söndag 17 juli 2011

Filmtips - Irene Huss Den som vakar i mörkret

Att vi gillar att se filmer med mord är knappast någon hemlighet. Irene Huss är en karaktär som jag gillar. Det har nu kommit en sjunde film om henne och hennes kollegor i Göteborg, Den som vakar i mörkret. Jag har sett alla de tidigare filmerna men jag har dock aldrig läst någon av böckerna som filmerna baseras på. Helene Tursten har skrivit nio böcker om Irene Huss. Någon som läst dem?

Den som vakar i mörkret handlar om kvinnor som blir förföljda av en man som vill bli deras vän. När kvinnorna förstår att något är galet är det ofta för sent och de blir mördade. Några scouter hittar en av kvinnorna nergrävd på en äng. Det visar sig dock att det är inte den ende som ligger begravd där utan det är början på en kyrkogård.

Jag gillar filmerna om Irene Huss. Något som alltid stör mig dock är att hon alltid gör så korkade saker som gör att hon nästan alltid håller på att bli dödad själv. Om man vet var en mördare befinner sig är det så smart att åka dit själv? Som i denna filmen blir hon förföljd när hon befinner sig på motorvägen och då kör hon av på en skogsstig som slutar i ingenting. Hade det inte varit smartare att stanna på vägen. Visst det hade kanske inte blivit lika spännande men man blir rätt trött när hon alltid gör sånna här korkade saker. Det skulle vara intressant och veta om hon även gör så i böckerna eller om det bara är i filmerna.

I augusti kommer den åttonde filmen, Det lömska nätet och den kommer jag definitivt att se. Hoppas Irene Huss har skärpt till sig till dess :)

fredag 15 juli 2011

Kanske dags för en utmaning

Inne hos Massor av ord skriver Fröken S om böcker som hon vill läsa men som alltid blir liggande. Jag känner mycket väl igen det där. Jag har tex Blonde av Oates som jag väldigt gärna vill läsa. Den har legat här hemma i flera år men det bli inte av att jag läser den. Märker att jag har börjat dra mig för att läsa så tjocka böcker. För det tar ju sån tid och vad skulle jag då skriva om här.

Kanske är det dags för en utmaning? Fem hyllvärmare innan året är slut? Fast skulle tro att Blonde skulle få stå över även denna gång i så fall.

Någon som har lust att hänga på? Fast fem böcker är väl ingen utmaning för alla storläsare där ute :)

Läsväder

Idag är det riktigt läsväder. Regnet öser ner och det är grått och trist. Jag kan tycka det är skönt med regn ibland för då kan man krypa ner under filten och läsa. Är det strålande sol så känns det som man måste passa på och vara ute.

Vad hittar ni på en dag som denna?

torsdag 14 juli 2011

Strömkarlen av Limme & Palmqvist

Strömkarlen är en historisk deckare som utspelar sig i slutet av 1800-talet. Detta är den andra boken om kyrkoherde Simon Eldfeldt. Den första hette Böljelek.

Det sker flera dödsfall i ett vattendrag i Karlshamn. Först tror man att det måste röra sig om olycksfall. Men när vittnen träder fram och säger att en av de döda aldrig skulle gå nära vattnet då hon inte kunde simma börjar man fundera hur det hela kunnat gå till. När det sedan dyker upp även fler dödsfall och en person försvinner börjar man förstå att det är något som inte står rätt till. Det börjar spekuleras om det är Näcken(Strömkarlen) som varit framme och skräcken sprider sig.

Vad jag kan minnas har jag aldrig tidigare läst någon historisk deckare och tror kanske inte att det är något för mig. Jag föredrar böcker som utspelar sig i nutid. Själva deckarhistorien har jag inget att anmärka på. Jag tror tidigt att jag förstår hur det ligger till men det blir en oväntad vändning på slutet som jag inte räknat med.

Till en början har jag faktiskt lite svårt att hålla reda på personerna. Vet inte om det beror på att ibland kallas de vid förnamn och ibland efternamn. Eller så har jag bara varit trött när jag läst helt enkelt.

Jag tror väl kanske inte att jag kommer läsa fler böcker om Simon Edfeldt möjligtvis för att se hur det går för reservkonstapel Ivar Jönsson. Jönsson är den person som jag blir mest nyfiken på.
..........................................

Titel: Strömkarlen
Författare: Johanna Limme & Martin Palmqvist
Antal sidor: 224
ISBN: 978-91-7355-182-3

onsdag 13 juli 2011

Surfa säkert - Uppdrag granskning

Av en slump så började jag titta på Uppdrag granskning ikväll. Missade ni det så finns det här. Under sommaren följer de upp tidigare program. Denna gång handlar det om kapade nätverk. Jag kan erkänna att jag har dålig koll. Det var dock intressant att se hur de kunde se precis vad folk gjorde på sina datorer, inloggningar och lösenord. Jag hoppas sambon har koll och att vårt trådlösa nätverk har en bra kryptering för jag har dålig koll precis som många andra.

Man får lite tips på vad man ska tänka på när man surfar och hur man ställer in Facebook och Twitter så att trafiken krypteras.

Surfa säkert!

En tröst i regnet

Idag regnar det ute och det mesta känns grått och trist. Som tur blev dagen lite bättre efter en tur till brevlådan. För där låg ett nytt nummer av Barnposten och boken Glashuset av Rachel Caine från Styxx Fantasy.

tisdag 12 juli 2011

Semester är härligt!

Idag blev det några timmar på stranden. När vi kom dit var där nästan inte en människa och när vi åkte hem så var där faktiskt inte heller så många. En riktigt härlig semesterdag. Tyvärr så blir det inte så mycket läst på stranden numera. Fastän vi är två som har koll på lillan har jag svårt att koppla av och sätta mig med en bok. Vill ständigt ha koll på henne. Lite har det dock blivit läst här hemma. Håller på att läsa Strömkarlen av Limme & Palmqvist. Kommer mer om den på torsdag. Önskar er alla en fortsatt skön dag och hoppas solen skiner på er med.

Gör om, gör rätt!

Jag blir så himla trött på folk som inte kan gör saker rätt från början vilket skapar jobb för andra.

Igår var jag inne och såg att jag fått en telefonräkning för mitt mobilabonnemang. Då jag avslutat det abonnemanget och räkningen var extra hög så gick jag in och granskade den extra. Mycket riktigt var den fel. För flera månader sedan ringde jag och sa upp abonnemanget vilket nu hade missats och jag fick betala tre månader extra. När jag ringde dem så tog de bort fakturan så det var inga problem men ska man verkligen behöva ringa två gånger. Varför blir det aldrig rätt första gången.

Detta är inte första gången som detta händer. Blir så oerhört trött på sånna här tidstjuvar. Finns ju roligare saker att göra än att sitta i telefonkö.

Någon som råkat ut för liknande eller det är bara jag som ständigt råkat ut för sånt här.

måndag 11 juli 2011

Nyfiken på Pojkarna

Blir lite sugen på att läsa Pojkarna av Jessica Schiefauer.

Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Hej vacker är den fristående fortsättningen på Sms från Soppero. Jag vill gärna läsa böcker i ordning men det funkar nog rätt bra att läsa Hej vacker utan att läst första boken.

Det är sommarlov och för första gången så ska Agnes spendera den största delen av sommarlovet i Soppero. I Soppero ska hon bo hos sina morföräldrar som är samer. Agnes har längtat. Agnes kompis Jenny är dock inte lika förtjust för nu blir hon kvar i stan själv. Det är något som även Agnes oroar sig över för tänk om Jenny hittar andra kompisar och inte vill va med Agnes när hon kommer hem igen.

I Soppero finns killen Henrik som Agnes träffat när hon var uppe i Soppero förra gången. Det blir dock inte alls som Agnes tänkt sig när hon träffar Henrik på grund av ett dumt missförstånd. När det till slut verkar ordna sig så kommer Henriks mamma och förstör allt. Agnes önskar nästan att hon aldrig åkt till Soppero.

Jag gillar böckerna om Agnes och på köpet får jag lära mig lite om samerna och deras traditioner. Det har nu kommit ut en tredje del om Agnes, Ingen annan är som du.

Andra som skrivit om Hej vacker: Tvillingarnas bokbuffé och Bokhunger

söndag 10 juli 2011

Göteborgsförfattarens titel

Det var längesedan jag hade något quiz på bloggen. Denna gången ska man gissa titlar från författare från Göteborg. Quizet hittade jag i GP.


fredag 8 juli 2011

Summering - juni 2011

Juni månad känns som en ganska typisk BokMammamånad. Barn- och ungdomsböckerna dominerar som vanligt. Jag hann dock läsa två andra böcker också och det är ju alltid trevligt. Allt som allt blev det nio böcker lästa och det känns hyfsat bra. Sms från Soppero och Engångsligg är två böcker som jag länge tänkt läsa så det känns skönt att det är gjort nu.


Barn- och ungdomsböcker:

Skjut apelsinen av Mikael Niemi(Rabén&Sjögren)
Jag ska döda dom av Eva Wikander(Rabén&Sjögren)
Fly Sol, fly av Jo Salmson(Bonnier Carlsen)
Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson(Gilla böcker)
Baristas - andra boken av Denise Rudberg(Bonnier Carlsen)
Fifteen love av Peter Barlach(Bonnier Carlsen)
Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius(En bok för alla)

Romaner:

Engångsligg av Josefin Palmgren(Albert Bonniers förlag)
Elsas mode av Sofi Fahrman(Norstedts)

Fördelning efter förlag:

3 Bonnier Carlsen
2 Rabén & Sjögren
1 Gilla böcker
1 En bok för alla
1 Norstedts

1 Albert Bonniers förlag

Fördelning efter författarens kön:

Kvinna 7 Män 2

Elsas värld av Sofi Fahrman

Elsas värld är andra boken om Elsa Gustavsson. Elsas karriär har börjat ta fart och hon har spenderat sommaren på Rivieran med Hugo. Elsa har äntligen fått det liv hon vill ha.

När Elsa kommer tillbaks från semestern är det dags att börja jobba för Bladet. De vill att hennes blogg ska bli bredare och inte bara fokusera på mode och därför ska den döpas om till Elsas värld. Elsa är tveksam men känner sig pressad att gå med på deras förslag. Jobbet blir dock inte lika roligt som Elsa tänkt sig. Hon blir ständigt motarbetad av sin medarbetare Mikaela von Platzer. På hemmafronten är det inte heller så bra då Elsa och Hugo har ett riktigt gräl och Hugo kallar Elsa för "golddigger".

När jag läst halva boken så sitter jag bara och väntar på att det ska hända. Jag får dock vänta enda till slutet innan det blir "happy ending". Det känns väldigt förutsägbart att det ska sluta så här men jag vill ha en "happy ending" så för min del gör det inte så mycket. Det verkar dock inte som lyckan vara så länge. Vi får väl se vad som händer i nästa bok.

Jag har sett de som kritiserat boken för dess språk. En sån här bok läser jag för avkoppling. För att läsa om en värld i sus och dus inte för dess fina språk. Ibland känner jag för att läsa om något som är långt ifrån ens eget vardagsliv och då tycker jag den här boken passar bra. Jag har inte en susning om märkena som det skrivs om och inte heller alla kändisar. Det gör mig dock inte så mycket. Ibland kan det dock bli lite för mycket av det hela men jag kan bortse ifrån det.

Jag tror faktiskt att jag kommer läsa även den tredje boken, kanske.


torsdag 7 juli 2011

Två favoriter

Idag var det meningen att det skulle inhandlas ett par rejäla skor till lillan eftersom hon går lite konstigt. Några skor hittade vi inte, suck. Något som inte alls är lika svårt att hitta är böcker. Till en billig peng hittade vi dessa fynd, två favoritkaraktärer här hemma, Bajse och Baba.



Vi har inte läst så många böcker om Bamse än men lillan har ett Bamsepussel som hon är väldigt förtjust i. Boken innehåller en del text så den är kanske för lite större barn men jag kunde inte motstå den.

onsdag 6 juli 2011

Årets första skörd

Idag har jag skördat och då menar jag inte i Farmville. En morot och en rödlök. Alltid trevligt att äta något som man själv odlat. Hoppas det smakar bra också.

Flera deltagare klara

Ett av mina favoritprogram är Mästarnas mästare. Nästa säsong ska Gunde Svan vara med. Några andra deltagare är Magnus Wislander, Anders Järryd och Victoria Sandell Svensson. Känns som detta kan bli en riktigt bra säsong. Tyvärr så får vi väl vänta enda till 2012 innan det är dags för en ny säsong.

Brukar ni se Mästarnas mästare?

tisdag 5 juli 2011

Elsas mode av Sofi Fahrman

För någon månad sedan fick jag en fråga av några elever. "Har ni några bloggböcker?" Jag fattade ju ingenting. Böcker hur man skriver en blogg? Det var dock böcker av kända bloggare som de menade. Att det hade kommit en bok som heter Elsas mode hade jag nollkoll på. Jag skyller på att den kom samma månad som min dotter kom.

Elsas mode är populär på skolan så jag kände att jag får läsa den och se vad det är och nu är det gjort. Vad handlar den då om.

Efter några veckor i New York är Elsa på väg hem till Sverige igen. Att återvända till Borås känns som en katastrof för Elsa. Elsa stannar dock inte många dagar i Borås utan hon tar sig till Stockholm. I Stockholm börjar Elsas nya liv och det är i Stockholm som hon kommer på att hon ska starta en blogg om hennes största intresse, mode.

Jag är inte speciellt intresserad av mode och det är många namn och märken som nämns som jag aldrig hört talas om. Jag tycker dock att det är en helt okej bok som lite avkoppling en dag på stranden. En sån här bok läser jag ju inte för dess fantastiska språk utan mer för känslan att få inblick i en värld som jag inte känner till det minsta.

Det har nu kommit ut en andra bok om Elsa som heter Elsas värld.

Andra som skrivit om Elsas mode är: Bokhora och Sandras bokhylla


måndag 4 juli 2011

Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Såg igår Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Jag blev faktiskt lite besviken. Jag har läst alla böckerna och hade jag inte gjort det så hade jag nog inte hängt med överhuvudtaget.

Jag ska absolut se del två också eftersom jag sett alla de andra filmerna men det blir nog inte på bio.

I Harry Potter och dödsrelikerna ska Harry Potter med hjälp av Hermione och Ron hitta Voldemorts horrokruxer. De vet inte var de ska hitta dem eller hur de ska förstöra dem. Dumbldore har dock lämnat några saker som ger dem hjälp på vägen.

Harry Potter och dödsrelikerna del 2 har premiär den 13:e juli.

lördag 2 juli 2011

Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius

Sms från Soppero är en ungdomsbok som jag länge tänkt läsa. Det har dock inte blivit av förrän nu. Boken är inte så lång så man läser den rätt fort.

Agnes är 13 år och bor i Solna. Agnes mamma kommer ifrån Soppero och är same. Mamman har avsagt sig sitt samiska ursprung och därför pratar hon inte längre samiska. Så därför kan inte Agnes samiska. Agnes har dock hittat några gamla läroböcker som tillhört hennes mamma och med hjälp av dem försöker hon lära sig lite samiska.

En dag får Agnes ett sms från ett okänt nummer som dessutom är på samiska. Med hjälp av en ordbok kan hon till slut förstå vad där står. Så här står det:

"Hej, din kusin Kristin visade en bild på dig och jag var tvungen att skicka ett sms. Hörde att du kommer upp snart. Då kanske vi ses. H"

Vem är denna mystiska H? Han accepterar inte att Agnes svarar på svenska utan det ska vara på samiska. Detta är början på en flört mellan Agnes och H eller Henrik som han heter.

En tid därefter ska Agnes och hennes mamma upp till Soppero för att fira sin mormors födelsedag. Agnes är jätte nyfiken för nu ska hon äntligen få träffa Henrik. Till sin släkt planerar Agnes en överraskning.

Jag tycker mycket om den här lilla boken. Den tar upp många saker som ungdomar kämpar med idag. Hur jobbigt det kan vara att ha två tillhörigheter och inte riktigt passa in någonstans. Men också också om vänskap och den första riktiga kärleken.

Jag som bor längst ner i söder ska erkänna att samer vet jag inte så mycket om. I Sms från Soppero får jag lära mig lite mer om samerna och deras traditioner. Du kan läsa mer om samerna här.

Hej vacker är den andra boken om Agnes som jag tänker läsa inom kort. Det har även kommit ut en tredje del som heter Ingen annan är som du.

Andra som skrivit om boken är: Enligt O och Barnboksprat.

Bullfest

Idag är det innesittar väder så vi började baka lite bullar. Sista plåten är i ugnen och nu börjar faktiskt solen titta fram. Så nu blir det bullar och en god bok.



fredag 1 juli 2011

Äntligen semester

Semestern är här och många lata, soliga dagar hoppas jag på. Har varit lite förvirrad på sistone så upptäckte igår att jag tagit hem två exemplar av en bok och det känns ju lite onödigt :) Känns som här är tillräckligt med böcker i alla fall. Så en fick åka tillbaks till jobbet. När jag lämnade den så såg jag att jag hade visst lånat 35 böcker. Lite optimistisk får jag väl säga. Vissa av dem är i och för sig bilderböcker men 35 böcker lär jag aldrig hinna med. Ska ju göra lite annat än att bara läsa.

Ikväll blir det kanske Harry Potter och dödsrelikerna om jag inte somnar i soffan. Någon som sett den?